Jacuzzi water probleem oplossen

Trouble shooting 1

Water verversen

U dient het water van de jacuzzi 4 x per jaar te verversen. Na verloop van tijd hoopt in het water reststoffen sterk op die een lagere desinfectie veroorzaken.
Let wel op dat u eerst de stroom afsluit!
Wij adviseren een aantal keer per jaar de jets te verwijderen en deze te reinigen.

Groenig of muf ruikend water

Indien het water muf ruikt is het wellicht verstandig een Chloorshock toe te passen met Chloorgranulaat. In de meeste gevallen zal het chloorgehalte te laag zijn. Tevens is het verstandig de filters goed te controleren of ze nog helemaal zuiver zijn.

Hoe lost u dit op? Voeg 20 gram chloorgranulaat toe aan het Spa water en zorg dat de pompen van de HotSpring goed draaien voor een optimale meng kwaliteit. Indien na 15 minuten er  geen verandering is dan mag u de procedure nogmaals herhalen. Let op dat de pH-waarde in orde is, bij een te hoog of een te laag ph gehalte kan chloor zijn werking niet doen.

Kalk afzetting op de kuip

Afhankelijk van de hoeveelheid kalk in het water kan het op de wanden en zittingen van uw HotSpring afzetten. Uw HotSpring voelt dan als schuurpapier. De afzetting is gerelateerd aan de PH waarde, indien de PH waarde te hoog wordt is de kans dat kalk los komt uit het water groter.

Hoe lost u dit op? De pH-waarde moet naar beneden worden gebracht. Voeg ongeveer een halve liter pH– toe aan het water. Zorg dat u de pompen van uw Spa of Jacuzzi regelmatig aan zet voor een goede doorstroming. Het kalk zal loskomen door de lage pH-waarde. Zodra het kalk los is gekomen dient u de pH-waarde van het water weer op niveau te brengen. De ideale pH-waarde voor het Spa water zit tussen de 7,2 en 7,8. Het kalk dat verwijdert is komt in de filters te zitten dus reinig deze goed.

Indien u vaker last heeft van kalk kunt u het beste tijdens het vervangen van het water Metal Gone toevoegen. Dit middel zorgt dat mineralen in het water worden vast gehouden. Indien er u nog steeds last heeft van kalkafzetting in uw Spa dan adviseren wij ook wekelijks Defense aan uw HotSpring toe te voegen. Dit middel houdt het kalk vloeibaar.

Vraag om hulp

Trouble shooting 2

Kalkaanslag op de jets

Hydrojets die kalkaanslag hebben kunt u eenvoudig met een PH – verwijderen. Voeg de 100 ml PH – vloeibaar van O-care toe aan een emmer warm water en laat de jets er ongeveer een half uur in staan. Daarna de jets goed naspoelen voordat u ze weer aanbrengt in de jacuzzi.

pH-waarde

PH is de zuurgraad van het water. Deze waarde dient 1 x per week getest te worden met teststrips (ideaal = 7.2 - 7.6). Als deze waarde niet goed is dan werkt chloor niet of in mindere mate. 
Wij adviseren een werkbare manier in de vorm van een digitale meter. Het werkt bijna hetzelfde als de hierboven beschreven teststrips echter werkt dit betrouwbaar.

Schilfers in uw spa

Schilfers in uw spa of jacuzzi kunnen voorkomen door witte algen of door het loskomen van biofilm.

Hoe lust u dit op? Voeg Tube Clean toe aan uw Spa en verwijder de filters. Tube Clean zorgt ervoor dat alle leidingen goed worden gespoeld. Na het spoelen kan het zijn dat er nog residu uit de leidingen komt. Het kan dus zijn dat u nogmaals het water moet verversen na het gebruik van Tube Clean. Plaats uw filters terug in de spa totdat de laatste resten verwijderd zijn. Indien noodzakelijk kunt u de filters vervangen voor een nieuw exemplaar.

Geurtjes

Jacuzzi geuren op basis van oliën kunt u beter vermijden. Deze producten geven weliswaar een heerlijke geur aan het water, maar vervuilen het water en zorgen voor verstopte filters.

Onweer

Door onweer kan het water ook van slag raken. Onweer trekt namelijk het zuurstof uit het water.

Schuim

Schuim ontstaat altijd door wasmiddel of shampoos. De Spa zelf produceert geen schuim. Haarlak en haargel tasten kussens in de jacuzzi aan. Deze middelen bevatten oplosmiddelen. Ook gaan kussens verkleuren door ozondamp, chloordamp en verkeerde pH-waardes.

Alkaliteit

PH-waarde, desinfectie en alkaliteit zijn nauw met elkaar verbonden. U krijgt namelijk alleen een goede desinfectie bij een stabiele pH-waarde. Die stabiliteit wordt in grote mate bepaald door de alkaliteit. Deze dient te liggen tussen de 80 en 150 p.p.m.

Vraag om hulp